1. september - 30. juni
Weekend kl. 11-17
Mandag     lukket
Obs. Se åbningstider ifm. ferier og jul

Pressemeddelelser 2020

Foredrag | Magtens Mennesker

Alvorlige eller smilende. Siddende eller stående. Nøgternt realistiske eller modernistisk halvabstrakte. Meget er sket, siden Martin Kaalund-Jørgensens portræt af statsminister Thorvald Stauning blev afsløret i 1950.

Herfra begyndte så småt den tradition, som vi kender i dag, og som dikterer, at alle afgåede statsministre får malet deres portræt af en kunstner, som de selv er med til at vælge.

Under overskriften Magtens mennesker - Statsministerportrætter som eftermæle og selvfortælling zoomer ph.d. i kunsthistorie, Kamma Overgaard Hansen, ind på nogle af det 20. og 21. århundredes statsministre og deres portrætter: Hvem var statsministrene? Hvem har malet dem? Og hvilke historier, holdninger og kunsthistoriske traditioner er fulgt med, når den afgående statsminister har valgt sin portrætmaler?

Foredraget stiller skarpt på magtens billeder – og på de mennesker, der gennem skiftende tider har repræsenteret magten og ofte har vist nye sider af sig selv, når deres portræt blev afsløret.
_
Kamma Overgaard Hansen er ph.d. i kunsthistorie. Hun har tidligere været ansat på Horsens Kunstmuseum og arbejder freelance som foredragsholder, underviser og tekstforfatter. Hun har skrevet flere artikler om dansk kunst i 1980’erne, men beskæftiger sig også meget med avantgardekunst, kulturpolitik og kulturinstitutioner.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

På grund af COVID-19 restriktioner kræver det billet at deltage ved foredraget.

Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, folkeuniversitetets storkunder samt studerende.
Herudover er prisen 50 kr. plus billetgebyr.

Er der ledige pladser, vil det også være muligt at købe billet ved indgangen.
Der er mulighed for at spise i Restaurant Støberiet, inden foredraget begynder. Restauranten tilbyder ’Dagens ret’ for 158 kr. plus billetgebyr. Tilbuddet bestilles sammen med billetten til foredraget inden tirsdag den 13. oktober kl. 12.
I pausen er der desuden mulighed for at drikke kaffe/te og nyde kage. Kaffen bestilles og betales i Restaurant Støberiet før foredraget.

Foredraget begynder kl. 19:30 i Museernes Folkesal.

Hvad     Foredrag v. ph.d. i kunsthistorie, Kamma Overgaard Hansen
            Magtens mennesker - Statsministerportrætter som eftermæle og selvfortælling