Åbningstider

Sommerens åbningstider 

(1. juli - 31. august)

Tir-søn: kl. 11-17

Mandage: lukket
 
  

Kontakt

Museumsvej 2A
DK-7500 Holstebro
+ 45 9742 4518
info@holstebrokunstmuseum.dk

 

Pressemeddelelser 2021

 

INDVIELSE AF PERMANENT installation I MUSEUMSHAVEN
- Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) af Marie Lund


Holstebro Kunstmuseum har fornøjelsen af at invitere til indvielse af museets nyerhvervelse Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) [2021] af Marie Lund (f. 1976) – én af dansk samtidskunsts mest markante skulptører. I den anledning præsenteres et rigt varieret éndagsarrangement, som byder på både performance, koncert og forelæsning. Nyerhvervelsen vil fungere som permanent installation i museumshaven og er muliggjort takket være generøse donationer fra Statens Kunstfond og 15. Juni Fonden. 

Skitse til Pavilion (Voices, The Shifting, Copy). Klik på fotoet for at åbne i stor størrelse eller download pressefotoet her
  
INDVIELSE MED ET AMBITIØST EVENTPROGRAM
Søndag d. 22. august kl. 14 inviterer Holstebro Kunstmuseum til et brag af et indvielsesarrangement med både performance, koncert og talks, når museets nyerhvervelse Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) af Marie Lund præsenteres i museumshaven. Værket består af tre kobberskulpturer, skabt specifikt til museet, som fæstnes direkte på betonsøjlerne i museumshavens pavillonarkitektur.

Til indvielsen af værket har Marie Lund inviteret kunstneren Bob Kil til at opføre en performance. Arkitekturhistoriker Jannie Rosenberg Bendsen vil fortælle om museumskompleksets hovedarkitekt Hanne Kjærholms (1930-2009) faglige virke og position som kvindelig arkitekt. Dagen byder derudover på koncert med den kritikerroste eksperimentaljazzduo G.E.K. ved Johannes Lund (sax) og Maria Bertel (trombone), som har skrevet en komposition, der agerer lydelement til Marie Lunds udsmykning.

Arrangementet udspiller sig i museumshavens grønne omgivelser, hvor museet byder på forfriskninger. Det vil desuden være muligt at købe et let måltid i Restaurant Støberiet til en favorabel pris.


MARIE LUND – KORT BIOGRAFI

Marie Lund (f. 1976) er en central skikkelse i dansk samtidskunst. Hun er repræsenteret af Croy Nielsen (Wien) og Galleri Nicolai Wallner i København. Værker af kunstneren har hjemsted i samlingerne på bl.a. Statens Museum for Kunst, ARKEN Museum for Moderne Kunst og Det Nationale Fotomuseum, Det Kongelige Bibliotek, ligesom Holstebro Kunstmuseum i forvejen ejer seks værker af Marie Lund. Hun har en BA fra Det Kgl. Danske Kunstakademis Skole for Arkitektur (1999-2002) og en MA fra Royal College of Art, London (2002-2004).

Marie Lund har allerede en imponerende række af udstillinger bag sig, især internationalt, hvor hun er blevet vist på fremtrædende kunstinstitutioner, heriblandt Tate Britain og Goldsmith CCA i London samt Palais de Tokyo og Centre Pompidou i Paris. I oktober 2021 har hun en soloudstilling på Kunstmuseum St Gallen.

I 2017 modtog Marie Lund Astrid Noacks Legat. Samme år præsenterede hun på Holstebro Kunstmuseum sin første soloudstilling på et dansk kunstmuseum med titlen LEGUMES. I den anledning fødtes idéen til Pavilion (Voices, The Shifting, Copy).


OM
PAVILION (VOICES, THE SHIFTING, COPY)
Installationen Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) træder i tæt dialog med arkitekt Hanne Kjærholms (1930-2009) fritstående pavillonstruktur af kvadratiske modulnet, hvor tre kobberskulpturer fæstnes til de bærende betonsøjler, hvormed de introducerer dynamisk og organisk form i den ellers strengt geometriske havearkitektur. Skulpturernes foldning eller drejning om deres egen akse gentager museumsarkitekturens accentuering af forholdet mellem det indre rum og de ydre omgivelser. Udsmykningen er dermed også en hyldest til en af Danmarks mest markante kvindelige arkitekter og samtidig en markering af det at skabe i fællesskab.

Ligesom Hanne Kjærholms arkitektur forholder sig til den menneskelige skala, relaterer Marie Lunds skulpturer sig til kroppen – eller snarere overgangene mellem krop og rum. Som skulpturel gestus er Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) en forankring af museumsarkitekturens historiske udvikling, der samtidig peger på museumshaven som et sted for kunstneriske oplevelser og handling. Indvielsesdagens fællesskabsorienterede fejring ligger i tråd med denne kunstneriske intention. Som en integreret del af installationen vil Marie Lund kuratere et løbende eventprogram i pavillonen.

DE OPTRÆDENDE VED INDVIELÆSEN ER:
Bob Kil, som bor og arbejder i Berlin. Kil arbejder med sprog som tekst og tale, båret af en stemme og en krop, som narrativ og rytme. Kils seneste bog But Bob er udgivet af Juan de la Cosa/John of the Thing. Kil har initieret bobshop, et kunstrum for performance og oplæsninger i Berlin.

G.E.K (Johannes Lund og Maria Bertel) afsøger et felt, der spænder fra akustisk free jazz til elektroniske eksperimenter, mellem melodi og lydflader, der strækkes og etableres som tilstand og rum. Johannes Lund og Maria Bertel er medstartere og del af den eksperimentale musikscene omkring spillestedet Mayhem i København

Jannie Rosenberg Bendsen, cand.mag., ph.d. og postdoc ved Sektion for Landskabsarkitektur og planlægning. Er tilknyttet forskningsprojektet ’Kvinder i dansk arkitektur 1925-75’ ved Københavns Universitet, der stræber mod at synliggøre kvinders rolle i dansk arkitektur og således bidrage til en mere fyldestgørende forståelse af dansk arkitekturhistorie.


KØBENHAVN TUR/RETUR (tilmelding påkrævet)
Der er arrangeret gratis bustransport fra København og lige til Kunstmuseets dør. Bussen afgår fra DGI-byen kl. 09:00 og kører retur til København efter indvielsesarrangementet kl. 17:00. Der skal bookes billetter via Holstebro Kunstmuseums hjemmeside www.holstebrokunstmuseum.dk eller via https://billetto.dk/e/bustransport-tur-retur-kbh-hkm-ifm-indvielsen-af-marie-lunds-pavillon-billetter-556773


OPLEV OGSÅ HOLSTEBRO KUNSTMUSEUMS ØVRIGE UDSTILLINGER
I Kunstmuseets udstillingssale kan man blandt meget andet opleve særudstillingerne CLOSE TO A RAINBOW med den internationalt anerkendte samtidskunstner Lawrence Weiner (f. 1942), en omfattende samlingspræsentation med den danske billedkunstner Kirsten Christensen (f. 1943) samt det grafiske hovedværk Paris sans fin (1958-65) af den verdensberømte kunster Alberto Giacometti (1901-1966).


FAKTA
Hvad: Indvielse af Marie Lunds permanente installation Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) i museumshaven
Hvor: Holstebro Kunstmuseum, Museumsvej 2A, 7500 Holstebro
Hvornår: Søndag d. 22. august kl. 14:00


PRAKTISK INFORMATION
Det er gratis at deltage i arrangementet, som er åbent for alle. Holstebro Kunstmuseum byder på forfriskninger, og der kan købes mad i Restaurant Støberiet.

Bus København – Holstebro tur/retur
Busafgang København, DGI Byen – Holstebro Kunstkunstmuseum kl. 09.00 (bussen holder klar kl. 08.45). Forventet ankomst til Holstebro Kunstmuseum senest kl. 13.30

Busafgang Holstebro Kunstmuseum - København, DGI Byen kl. 17.00. Forventet ankomst ved DGI-byen senest kl. 21.30

Der bookes billetter til bussen via Billetto.

Coronapas er ikke påkrævet i bussen, men der skal bæres mundbind ved på- og afstigning.


ERHVERVELSE
Permanent installation i museumshaven på Holstebro Kunstmuseum.

Pavilion (Voices, The Shifting, Copy) af billedkunstner Marie Lund.

Nyerhvervelsen er støttet af Statens Kunstfond og 15. Juni Fonden.

Eventprogrammet er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen.

Pressefoto: Se venligst vedhæftede eller >> download pressebilledet her


For yderligere information, kontakt venligst:

Formidlingsinspektør Katrine Sofie Jepsen
E: ksj@holstebrokunstmuseum.dk
M: 5018 4449

eller

Museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen
E: agj@holstebrokunstmuseum.dk
M: 2613 7745
 
Tilbage