Pressemeddelelser 2021

Foredrag om LAWRENCE WEINER v. museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen

Tirsdag d. 7. september kl. 19:30 inviterer Holstebro Kunstmuseum indenfor til foredrag om den amerikanske billedkunstner Lawrence Weiner, som lige nu er aktuel på Holstebro Kunstmuseum med både særudstillingen CLOSE TO A RAINBOW og en markant nyerhvervelse i museumshaven.

Museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen, som har kurateret udstillingen, fortæller denne aften om kunstneren, der regnes som en af den internationale samtidskunsts væsentligste nulevende aktører.

Weiners virke udspringer af 1960ernes kunstneriske nybrud, hvor avantgardebevægelser som minimalisme, Fluxus og konceptkunst afstedkommer en ændret forståelse af billedkunstens ærinde. Weiner var en central figur i denne skelsættende nyorientering, og i over seks årtier har han på egne præmisser skabt værker med fortsat relevans.

Lawrence Weiner. Foto: Matt Tammaro. Download pressefotos her

CLOSE TO A RAINBOW
Udstillingen er skabt specifikt til kunstmuseets Færchfløj, og CLOSE TO A RAINBOW er den til dato mest omfattende præsentation af Lawrence Weiner i Danmark. Den består af ti monumentale tekstværker, heraf et helt nyproduceret værk, samt en række værker på papir. De for kunstneren så karakteristiske ordsammenstillinger er opsat og malet direkte på vægge og gulve, og de tilbyder tilsammen et aktuelt indtryk af det kunstneriske virke.

Udstillingsview, LAWRENCE WEINER - CLOSE TO A RAINBOW. På Holstebro Kunstmuseum fra den 5. juni til 31. oktober 2021. Foto: David Stjernholm. Download pressefotos her

Markant nyerhvervelse

Takket være en særdeles generøs donation fra Ny Carlsbergfondet har museet ved samme lejlighed erhvervet en monumental væginstallation af Lawrence Weiner i form af værket MATTER AS WE KNOW IT + RED PAINT + YELLOW MUD + GREEN SLIME & BURIED WHERE THE EARTH IS SOFT ENOUGH (1995).

Erhvervelsen repræsenterer i sig selv en betydelig styrkelse af museets permanente samling, og derudover har Weiner tilpasset værket således, at det nu også som permanent udsmykning pryder facaderne, der vender ud mod museets skulpturhave og områdets offentlige stibelagte fredskov.

Værket relaterer sig til Weiners kunstneriske udsmykning af byrådssalens ydermur på Holstebro Rådhus. Udsmykningen blev i 1991 doneret til Holstebro Kommune af Statens Kunstfond som markering af 25-året for opstillingen af Holstebros kunstneriske vartegn, Alberto Giacomettis (1901-66) bronzeskulptur Kvinde på kærre (1942). Denne blev for sin del ligeledes muliggjort ved hjælp af støtte fra Ny Carlsbergfondet.

Lawrence Weiner, MATTER AS WE KNOW IT + RED PAINT + YELLOW MUD + GREEN SLIME & BURIED WHERE THE EARTH IS SOFT ENOUGH (1995). View fra museumshaven. Foto: David Stjernholm. Download pressefotos her

Hvad   Foredrag om Lawrence Weiner v. museumsdirektør, Anders Gaardboe Jensen
Hvor   Holstebro Kunstmuseum
Hvornår   Foredraget finder sted tirsdag d. 7. september 2021 kl. 19.30. Dørene åbner kl. 19.00

Pris: 50 kr.

Foredraget er gratis for børn & unge under 26 år samt for museets venneforening.

Tilmelding er nødvendig. Bestil billet via museets hjemmeside: www.holstebrokunstmuseum.dk (direkte link)

Pressefotos   >>Download pressefotos her<<

For yderligere information kontakt venligst:
Museumsdirektør Anders Gaardboe Jensen
E: agj@holstebrokunstmuseum.dk