Pressemeddelelser 2021

Foredrag om Frida Kahlo v. Signe Jacobsen

Efter én gang at have været en bragende succes og en anden gang udskudt på grund af corona er kunsthistoriker Signe Jacobsen endelig tilbage med sit foredrag om en af verdenskunstens absolutte sværvægtere: Frida Kahlo.

Kom til foredrag onsdag den 22. september kl. 19:30 om kunstneren, hvis skæbne væves sammen med den mexicanske folkekunst i hendes surrealistiske værker

Pressefoto: Frida Kahlo: ‘Selvportræt som Tehuana eller Diego i mine tanker’, 1943. Download pressefotoet her

Politisk, personligt og hjertegribende
Som 18-årig var Frida Kahlo (1907-1954) involveret i en trafikulykke, der gjorde hende invalid. Hun måtte opgive en lovende karriere inden for medicinen. I stedet begyndte hun at interessere sig for politik, hun meldte sig ind i Mexicos kommunistiske parti, og hun begyndte at male.
Frida Kahlos malerier er intime og præget af fantasi, så man med rette kan sige, at hendes livsværk er både personligt og hjertegribende.
Hendes kunst er tæt forbundet med hendes liv, og indeholder derfor også mange selvportrætter, hvor den smerte hun levede med gennem hele livet, er et tilbagevendende tema. Hun markerer sig desuden blandt et fåtal af kvinder i det 20. århundrede, som skildrer kvindelivet – set fra kvindens synspunkt.

Skattet foredragsholder

Signe Jacobsen er en skattet foredragsholder, der gennem de seneste mange år har samlet sig en stor fanskare i Holstebro. Hun fortæller med indsigt og humor om kunstens store mestre og de store perioder i kunsthistorien.

Foredraget er arrangeret i samarbejde med Holstebro Folkeuniversitet.

FAKTA
Hvad   Foredrag | Kunstens mestre – Frida Kahlo v. kunsthistoriker Signe Jacobsen
Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A. 7500 Holstebro
Hvornår   Onsdag den 22. september 2021 kl. 19:30. Dørene åbner kl. 19.00.

Pris: 50 kr.
Billetten er gratis for medlemmer af Holstebro Kunstmuseums Venner, Folkeuniversitetets storkunder samt studerende.
Tilmelding er nødvendig – bestil billet via holstebrokunstmuseum.dk
Direkte link
Der vil være mulighed for at bestille kaffe og kage, som kan nydes i pausen, inden vi sætter os til rette i foredragssalen – så mød endelig op i god tid.

Pressefoto: Frida Kahlo, ‘Selvportræt som Tehuana eller Diego i mine tanker’, 1943 >>Download foto her<<

For yderligere information kontakt venligst:
Formidlingsinspektør, Katrine Sofie Møller Jepsen
M: +45 5018 4449