Pressemeddelelser 2021

Fejring af Lawrence Weiner på Holstebro Kunstmuseum

I anledning af kunstnerens aktuelle særudstilling - samt det nyerhvervede værk i museumshaven - fejrer vi Lawrence Weiner! En af samtidskunstens største nulevende aktører. Vær med lørdag den 9. oktober 2021 kl. 15.

Fejringen sker i anledning af den aktuelle særudstilling LAWRENCE WEINER - CLOSE TO A RAINBOW samt kunstnerens permanente udsmykning i museumshaven:

MATTER AS WE KNOW IT
+ RED PAINT
+ YELLOW MUD
+ GREEN SLIME
& BURIED WHERE THE EARTH IS SOFT ENOUGH (1995)

Kunstneren vil være til stede - og i dagens anledning vil forfatter og kulturkritiker Mark von Schlegell holde tale, og museet byder på forfriskninger.

Arrangementet er åbent for alle og tilmelding er ikke nødvendig.

Lawrence Weiner. Foto: Matt Tammaro. Download pressefotoet her

Udstilling og nyerhvervelse
Udstillingen CLOSE TO A RAINBOW er en hovedbegivenhed for Holstebro Kunstmuseum. Takket være en generøs donation fra Ny Carlsbergfondet har museet ved samme lejlighed erhvervet væginstallationen ”MATTER AS WE KNOW IT” af Lawrence Weiner, der kan opleves i museumshaven.

Weiner og Holstebro
Allerede siden 1991 har man kunnet opleve Weiner i Holstebro. Her blev hans kunstneriske udsmykning af byrådssalens ydermur på Holstebro Rådhus doneret til Holstebro Kommune af Statens Kunstfond. Efterfølgende i 1995 havde kunstneren sin første visning på Holstebro Kunstmuseum, og det var i denne forbindelse, at det nyerhvervede værk i museumshaven ”MATTER AS WE KNOW IT” blev skabt.

Læs mere om baggrunden for fejringen på holstebrokunstmuseum.dk

Hvad   Fejring af Lawrence Weiner

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A. 7500 Holstebro

Hvornår   Lørdag den 9. oktober 2021 kl. 15:00