Tir-fre: kl. 12-16

Mandage: lukket

Åbent mandag i uge 42

Pressemeddelelser 2022

Kunstneren fortæller og viser om

Billedkunstner Christine Overvad Hansen tager os med bagom sin soloudstilling på Holstebro Kunstmuseum Hard coding soft tactics. I samtale med museets formidlingsinspektør dykker hun ned i værkernes tilblivelse, den kunstneriske praksis og ideerne bag udstillingen.

Onsdag d. 26. januar kl. 19:30 kan I komme til artist talk på Holstebro Kunstmuseum. Her vil billedkunstner Christine Overvad Hansen vise rundt i sin soloudstilling Hard coding soft tactics, og i samtale med museets formidlingsinspektør, Katrine Sofie Jepsen, dykke ned i tilblivelsen af udstillingens værker.

På talken kan I blandt andet høre om Overvad Hansens ­arbejdsproces, udstillingens tematiske ramme, og om hvordan værkerne er blevet til. Det vil desuden være muligt at stille spørgsmål til kunstneren.

Værkerne i Hard coding soft tactics udgør en forsamling af skulpturelle personaer, der hver især fortæller en historie om fysiske og psykiske tilstande. De søger efter et fællesskab eller efter at bryde ud af en relation. I mødet mellem mekaniske gentagelser af handlinger, bløde modellerede former i bronze eller brændt stentøj, tekstiler og fjer udgør værkerne tilsammen en fortælling om det prægnante øjeblik, hvor et fastlåst handlemønster måske bliver muligt at bryde. Sådan veksler, forskyder, forskubber og oversætter værkerne hele tiden relationen mellem kroppe, psyke og materialitet.

Udstillingsview, Hard coding soft tactics på Holstebro Kunstmuseum. Foto: David Stjernholm. Download pressefoto

Christine Overvad Hansen (f. 1988) er modtager af Astrid Noacks Legat 2020. Hun tog afgang fra Det Kgl. Danske Kunstakademi i 2016 og blev samme år tildelt Årets kunstnerpris ved Horsens Kunstmuseum. Siden har hun gjort sig bemærket som en af dansk samtidskunsts væsentligste skulptører med en lang række udstillinger på museer og kunstinstitutioner i ind- og udland, herunder Den Frie Udstillingsbygning, Kunsthal Aarhus, Parallel Vienna og Künstlerhaus Dortmund. Hendes værker er repræsenteret i bl.a. Horsens Kunstmuseums samlinger.

Christine Overvad Hansen. Foto: Kristian HolmDownload pressefoto

FAKTA

Hvad   Artist Talk med Christine Overvad Hansen i sin soloudstilling Hard coding soft tactics

Hvor   Holstebro Kunstmuseum. Museumsvej 2A, 7500 Holstebro