4. oktober - 17. november 2013 The Wave

Se billeder fra The Wave her

Hvad er en bølge? Og hvordan opstår den? Det har kunstnerne Anna Bak og Magnus Fuhr sat sig for at undersøge sammen med eleverne fra Dansk Talentakademis linje for Kunst&Design.

De har omdannet Holstebro Kunstmuseums underetage til et stort interaktivt kunstværk, der undersøger bølgen som fænomen og hvad der sker når én type bølger – f.eks. lydbølger – transformeres til visuelle bølger.

Bølger opstår når der ophobes og flyttes energi. En bølge er et reaktionsmønster, og jo flere input der tilføjes systemet, jo større bliver bølgen. Og der skal kun et lille puf til, for at der opstår en kædereaktion eller en dominoeffekt.

Anna Bak og Magnus Fuhr illustrerer det på flere måder i deres installation. Umiddelbart er The Wave et skulpturlandskab, der bølger sig gennem museets underetage. Det er bl.a. skabt af genbrugsmøbler – og genstande, der er blevet splittet ad og derefter sat sammen til nye, skulpturelle former, som så er blevet dekoreret af eleverne fra Kunst&Design med tegninger og malerier.

Man kan sidde i skulpturerne. Men de fungerer også som skærme, som der bliver projiceret billeder op på. Projektionerne er skabt af Magnus Fuhr og eleverne på Kunst&Design.

Det spændende er, at publikum kan være med til at påvirke de billeder, der projiceres op på væggen. Der vil nemlig blive installeret indtil flere sensorer, gennem hvilke publikum kan manipulere med projektionerne. Bl.a. kan man bruge stemmens toneleje og højde så lydbølger transformeres til visuelle bølger.

Eller man kan påvirke projektionerne ved at bevæge fingrene i luften over en af sensorerne. Her bliver fingrenes bølgende bevægelser forandret til visuelle bølger, hvis udseende er direkte afhængig af den måde man bevæger sine fingre.

The Wave er en installation, hvor kroppen og alle vores sanser aktiveres. Og samtidigt er det et kunstværk, der inddrager en lang række af kunstneriske praksisser: tegning, maleri, skulptur, performance, lyd- og lyskunst samt interaktiv kunst.

Men The Wave er også et eksperiment, hvor museet vil prøve at række ud mod nye brugergrupper – særligt unge. Derfor er Dansk Talentakademis Kunst&Design elever med til at skabe The Wave.

Og ferniseringen den 4. oktober, bliver en anderledes fernisering end dem man normalt oplever på museet. Her vil det være Kunst&Design eleverne, der planlægger festen, som forhåbentlig vil tiltrække mange unge, der normalt ikke kommer på museet.

Anna Bak er uddannet fra det Fynske Kunst akademi i Odense i 2012, og arbejder i mange forskellige medier, men fortrinsvis med skulptur, installation og tegning. Se mere om Anna Bak på annabak.dk Magnus Fuhr er uddannet fra det Fynske Kunstakademi i Odense i 2011. Han arbejder primært med installation, lys, musik og streetart.

The Wave indgår i og har modtaget støtte fra Kulturfestivalen Bølgen.